Ingredientai:
- 1 visa višta (apie 1,5 kg)
- 2 citrinos
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštelis džiovintų rozmarinų
- 1 šaukštelis džiovintų čiobrelių
- 1/2 šaukštelio česnakų miltelių
- 1/2 šaukštelio druskos
- 1/4 šaukštelio juodųjų pipirų
Paruošimas:
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
- Vištą nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
- Citrinas perpjaukite per pusę ir išspauskite sultis.
- Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinų sultis, rozmarinus, čiobrelius, česnakų miltelius, druską ir pipirus.
- Vištą įtrinkite paruoštu marinatu ir palikite marinuotis šaldytuve bent 30 minučių, o geriausia – per naktį.
- Vištą dėkite į kepimo indą ir kepkite orkaitėje apie 1 valandą ir 15 minučių, kol višta iškeps.
- Patiekite su keptomis bulvėmis ar daržovėmis.
Patarimai:
- Vištą galite kepti ir su kitomis žolelėmis, pavyzdžiui, petražolėmis, baziliku ar mėtomis.
- Jei norite, galite į marinatą įdėti ir kitų prieskonių, pavyzdžiui, paprikos miltelių ar kuminų.
- Vištą galite kepti ir ant grotelių.