Tailandietiškas keptų makaronų patiekalas su krevetėmis, tofu ir daržovėmis. Receptas nėra sudėtingas, tačiau lietuvių kalba internete jo rasti galima tik keliuose tinklalapiuose.
Ingredientai:
- 200 g ryžių makaronų
- 200 g krevečių
- 150 g tofu
- 1 morka
- 1 paprikos ankštis
- 1 česnako skiltelė
- 1 šaukštas sojos padažo
- 1 šaukštas žuvies padažo
- 1 šaukštas tamarindo pastos
- 1 šaukštas cukraus
- 1 šaukštas žemės riešutų aliejaus
- Žiupsnelis juodųjų pipirų
- Žiupsnelis džiovintų čili pipirų
- Žaliųjų svogūnų laiškai
Paruošimas:
- Ryžių makaronus išvirkite pagal instrukcijas ant pakuotės.
- Krevetes nulupkite ir nuvalykite.
- Tofu supjaustykite kubeliais.
- Morką ir papriką supjaustykite plonais šiaudeliais.
- Česnaką smulkiai supjaustykite.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite krevetes.
- Į keptuvę sudėkite tofu, morką, papriką ir česnaką.
- Kepkite kelias minutes, kol daržovės suminkštės.
- Į keptuvę supilkite sojos padažą, žuvies padažą, tamarindo pastą, cukrų, juoduosius pipirus ir džiovintus čili pipirus.
- Viską gerai išmaišykite ir sudėkite virtus makaronus.
- Kepkite dar kelias minutes, kol makaronai perkais.
- Patiekite su smulkintais žaliųjų svogūnų laiškais.