Ingredientai:
- 200 g sausainių
- 200 g sviesto
- 1 indelis (380 g) kondensuoto pieno
- 5 šaukštai aguonų
- 100 g juodojo šokolado
Paruošimas:
- Sausainius sutrupinkite į smulkius trupinius.
- Sviestą ištirpinkite garų vonelėje.
- Sumaišykite sviestą, kondensuotą pieną ir aguonas.
- Į sausainių trupinius suberkite paruoštą masę ir gerai išmaišykite.
- Pusę tešlos masės sudėkite į maistinę plėvele išklotą formą.
- Ant tešlos sutarkuokite pusę šokolado.
- Sudėkite likusią tešlos masę ir ant viršaus sutarkuokite likusį šokoladą.
- Tinginį gerai suspauskite ir palikite šaldytuve sustingti per naktį.
Patarimai:
- Vietoj juodojo šokolado galite naudoti baltąjį arba pienišką šokoladą.
- Į tešlą galite įdėti ir kitų priedų, pavyzdžiui, riešutų ar džiovintų vaisių.
- Tinginį galite supjaustyti kvadratėliais arba rombais.
Skanaus!