Ingredientai:
- 400 g varškės
- 1 kiaušinis
- 2 šaukštai cukraus
- 3 šaukštai miltų
- 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
- Žiupsnelis druskos
- 50 g razinų
- Aliejus kepimui
- Grietinės ir uogienės patiekimui
Paruošimas:
- Razinas nuplaukite ir pamirkykite šiltame vandenyje 10 minučių.
- Varškę sumaišykite su kiaušiniu, cukrumi, miltais, kepimo milteliais ir druska.
- Į tešlą įmaišykite nusausintas razinas.
- Iš tešlos formuokite apvalius arba pailgus varškėčius.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite varškėčius iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
- Patiekite varškėčius su grietine ir uogiene.
Patarimai:
- Varškėčius galite kepti ir orkaitėje.
- Į tešlą galite įdėti ir kitų priedų, pavyzdžiui, vanilinio cukraus, citrinos žievelės ar cinamono.
- Varškėčius galite apibarstyti cukraus pudra.
Skanaus!