Lašiša su grietinėlės ir krapų padažu

Receptai

Ingredientai:

Lašišai:

  • 4 lašišos filė gabalėliai (po 150 g)
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Druska
  • Pipirai

Padažui:

  • 200 ml grietinėlės (35% riebumo)
  • 1/2 šaukšto citrinos sulčių
  • 1 šaukštas smulkintų krapų
  • 1 skiltelė česnako (tarkuota arba smulkiai supjaustyta)
  • Druska
  • Pipirai

Paruošimas:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
  2. Lašišos filė gabalėlius apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais.
  3. Kepkite lašišą orkaitėje ant kepimo popieriumi išklotos skardos apie 15-20 minučių, kol iškeps.

Padažui:

  1. Puode sumaišykite grietinėlę, citrinos sultis, krapus, česnaką, druską ir pipirus.
  2. Virkite ant vidutinės ugnies, kol padažas sutirštės.

Patiekimas:

  • Lašišos filė gabalėlius patiekite su grietinėlės ir krapų padažu.
  • Prieš patiekiant galite papuošti citrinos griežinėliais ir šviežiais krapais.

Skanaus!

Patarimai:

  • Lašišą galite kepti ir keptuvėje.
  • Padažui galite naudoti ir kitas žoleles, pavyzdžiui, petražoles ar baziliką.
  • Jei norite, galite į padažą įdėti ir šiek tiek tarkuoto sūrio.