Netikras zuikis kitaip

Pagrindinės Receptai Top
  • maišytas kiaulienos faršas su jautienos faršu: 600 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • svogūnai: 1
  • džiūvėsiai: 100 gramų
  • pienas: 120 mililitrų
  • džiovintas raudonėlis: 1-1,5 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • juodieji pipirai
  • virti kiaušiniai: 3
  • švieži špinatai: 200 gramų
  • česnakas: 2-3 skiltelių
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • aštrus pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
  • grūdėtosios garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
  • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • sojų padažas: 1 valgomojo šaukšto
  1. Iš pradžių džiūvėsėlius užpilame su pienu bei leidžiame subrinkti.
  2. Tuomet į faršą įmušame kiaušinį, sudedame smulkiai supjaustytą svogūną, išbrinkusius džiūvėsėlius ir raudonėlius, pagardiname druska bei juodaisiais pipirais. Viską gerai išminkome bei „pamėtome“ faršą, tai yra iškeliame į viršų ir metame į dubenį. Kartojame tai keliolika kartų. Šitaip mėsa tampa minkšta, sultinga bei puri.
  3. Tada įdarui keptuvėje išlydome sviestą, sudedame plonais griežinėliais supjaustytą česnaką bei, kai česnakas paskleis aromatą, dedame susmulkintus špinatų lapus. Kepame, kol špinatai sukris.
  4. Po to ant kepimo popieriaus iš faršo išklojame maždaug 3 centimetrų storio stačiakampio formos lakštą. Dedame špinatus, 3 virtus kiaušinius bei su kepimo popieriaus kraštu užlenkiame vieną pusę mėsos ir kitą pusę. Drėgnomis rankomis suformuojame zuikį.
  5. Patiekalui aptepti nurodytus ingredientus sumaišome dubenyje.
  6. Kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį, paskui išimame, aptepame paruošta tyre bei kepame dar apie 20 minučių. Patiekiame su virtomis bulvėmis arba daržovėmis. Skanaujame!