Kepta višta kitaip

Receptai
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • česnakas: ~10 gramų
  • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • citrinos: 2
  • vištos: 1
  • sojos padažas: 2 valgomųjų šaukštų
  • čiobrelis: 2 arbatinių šaukštelių
  1. Iš pradžių vištą išvalykite bei perplaukite. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. Tuomet dubenėlyje sumaišykite sojos padažą, alyvuogių aliejų, vienos citrinos sultis, žiupsnelį druskos bei pipirų, čiobrelius. Gautu prieskonių mišiniu smarkiai įtrinkite vištą. Jeigu lieka prieskonių, įtriname jį po vištos oda.
  3. Tada nuplaukite antrą citriną bei šakute ją subadykite. Subadytą citriną dėkite į vištos vidų. Norėdamos dar labiau pagardinti vištą įdedame šviežio čiobrelio šakelę į vidų kartu su citrina.
  4. Po to paruoštą vištą vyniokite į kepimo plėvelę bei dėkite į orkaitę, kurioje kepkite maždaug 2 valandas (priklausomai nuo vištos dydžio). Patiekite ir skanaukite!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.