Pad Thai:

Receptai

Tailandietiškas keptų makaronų patiekalas su krevetėmis, tofu ir daržovėmis. Receptas nėra sudėtingas, tačiau lietuvių kalba internete jo rasti galima tik keliuose tinklalapiuose.

Ingredientai:

  • 200 g ryžių makaronų
  • 200 g krevečių
  • 150 g tofu
  • 1 morka
  • 1 paprikos ankštis
  • 1 česnako skiltelė
  • 1 šaukštas sojos padažo
  • 1 šaukštas žuvies padažo
  • 1 šaukštas tamarindo pastos
  • 1 šaukštas cukraus
  • 1 šaukštas žemės riešutų aliejaus
  • Žiupsnelis juodųjų pipirų
  • Žiupsnelis džiovintų čili pipirų
  • Žaliųjų svogūnų laiškai

Paruošimas:

  1. Ryžių makaronus išvirkite pagal instrukcijas ant pakuotės.
  2. Krevetes nulupkite ir nuvalykite.
  3. Tofu supjaustykite kubeliais.
  4. Morką ir papriką supjaustykite plonais šiaudeliais.
  5. Česnaką smulkiai supjaustykite.
  6. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite krevetes.
  7. Į keptuvę sudėkite tofu, morką, papriką ir česnaką.
  8. Kepkite kelias minutes, kol daržovės suminkštės.
  9. Į keptuvę supilkite sojos padažą, žuvies padažą, tamarindo pastą, cukrų, juoduosius pipirus ir džiovintus čili pipirus.
  10. Viską gerai išmaišykite ir sudėkite virtus makaronus.
  11. Kepkite dar kelias minutes, kol makaronai perkais.
  12. Patiekite su smulkintais žaliųjų svogūnų laiškais.