Žemaičių blynai su varške ir grietine

Receptai

Ingredientai:

  • 1 kg bulvių
  • 2 kiaušiniai
  • 200 g varškės
  • 1 svogūnas
  • 2 šaukštai miltų
  • Druska
  • Pipirai
  • Aliejus kepimui
  • Grietinė

Paruošimas:

  1. Bulves nuskuskite ir sutarkuokite.
  2. Svogūną sutarkuokite ir sumaišykite su bulvėmis.
  3. Įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišykite.
  4. Varškę sumaišykite su druska ir pipirais.
  5. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
  6. Iš tešlos formuokite paplotėlius, į vidurį dėkite varškės įdaro ir užspauskite kraštus.
  7. Kepkite blynus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  8. Patiekite su grietine.

Patarimai:

  • Į tešlą galite įdėti tarkuoto sūrio, krapų ar kitų prieskonių.
  • Varškės įdarą galite pagardinti cukrumi, vanile ar cinamonu.
  • Blynus galite kepti ir orkaitėje.