kai paruošti kalėdinės šakotės (pavyzdžiui, apkepusios daržovės arba saldžiosios šakotės su medumi ir riešutais)
Kalėdinės šakotės gali būti paruoštos iš įvairių ingredientų, tokių kaip morkos, bulvės, baklažanai, cukinijos, obuoliai ir kiti daržovės ar vaisiai. Receptas gali skirtis priklausomai nuo to, kokias šakotės norite paruošti, tačiau įprastai jas galima paruošti taip:
- Visų pirma, reikia išplauti ir supjaustyti daržoves. Morkas, bulves ir baklažanus galite supjaustyti stačiais griežinėliais, o cukinijas ir obuolius – plonais apskritimais.
- Tada į keptuvę sukaitinkite alyvą ir sudėkite daržoves. Leiskite joms kepti, kol jos suminkštės ir išsipūtė.
- Kai daržovės yra keptos, galite jas patiekti su medumi ir riešutais. Medų galite užtepti ant daržovių, o riešutus – supjaustyti ir uždėti ant viršaus.
- Šakotės gali būti patiekiamos su sviestu arba grietine ir šiek tiek druskos arba pipirų pagal skonį.
- Galite pabandyti įvairinti savo šakotės ir į jas įdėti šviežių žolelių, pavyzdžiui, rozmarino, krapų arba petražolių. Tai padės suteikti šakotėms šviežesnio skonio ir aromato.