Varškėčiai su razinomis ir grietine

Receptai

Ingredientai:

  • 400 g varškės
  • 1 kiaušinis
  • 2 šaukštai cukraus
  • 3 šaukštai miltų
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos
  • 50 g razinų
  • Aliejus kepimui
  • Grietinės ir uogienės patiekimui

Paruošimas:

  1. Razinas nuplaukite ir pamirkykite šiltame vandenyje 10 minučių.
  2. Varškę sumaišykite su kiaušiniu, cukrumi, miltais, kepimo milteliais ir druska.
  3. Į tešlą įmaišykite nusausintas razinas.
  4. Iš tešlos formuokite apvalius arba pailgus varškėčius.
  5. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite varškėčius iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  6. Patiekite varškėčius su grietine ir uogiene.

Patarimai:

  • Varškėčius galite kepti ir orkaitėje.
  • Į tešlą galite įdėti ir kitų priedų, pavyzdžiui, vanilinio cukraus, citrinos žievelės ar cinamono.
  • Varškėčius galite apibarstyti cukraus pudra.

Skanaus!