Lašiša su grietinėlės ir krapų padažu
Ingredientai:
Lašišai:
- 4 lašišos filė gabalėliai (po 150 g)
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
- Druska
- Pipirai
Padažui:
- 200 ml grietinėlės (35% riebumo)
- 1/2 šaukšto citrinos sulčių
- 1 šaukštas smulkintų krapų
- 1 skiltelė česnako (tarkuota arba smulkiai supjaustyta)
- Druska
- Pipirai
Paruošimas:
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
- Lašišos filė gabalėlius apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais.
- Kepkite lašišą orkaitėje ant kepimo popieriumi išklotos skardos apie 15-20 minučių, kol iškeps.
Padažui:
- Puode sumaišykite grietinėlę, citrinos sultis, krapus, česnaką, druską ir pipirus.
- Virkite ant vidutinės ugnies, kol padažas sutirštės.
Patiekimas:
- Lašišos filė gabalėlius patiekite su grietinėlės ir krapų padažu.
- Prieš patiekiant galite papuošti citrinos griežinėliais ir šviežiais krapais.
Skanaus!
Patarimai:
- Lašišą galite kepti ir keptuvėje.
- Padažui galite naudoti ir kitas žoleles, pavyzdžiui, petražoles ar baziliką.
- Jei norite, galite į padažą įdėti ir šiek tiek tarkuoto sūrio.