Kopūstų Lazanija

Receptai

Ingredientai:

  • 1 didelis kopūstas
  • 500 g maltos mėsos (jautienos, kiaulienos ar vištienos)
  • 1 svogūnas, smulkiai supjaustytas
  • 2 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos
  • 1 skardinė (400 g) smulkintų pomidorų
  • 1 šaukštas pomidorų pastos
  • 1/2 stiklinės vandens
  • 1/2 stiklinės tarkuoto kietojo sūrio
  • 1/4 stiklinės smulkintų petražolių
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Paruošimas:

  1. Kopūstą nuplaukite ir atskirkite lapus. Į puodą įpilkite pasūdyto vandens ir užvirkite. Sudėkite kopūsto lapus ir virkite 5 minutes, kol suminkštės. Išimkite lapus iš vandens ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūną bei česnaką, kol suminkštės. Sudėkite maltą mėsą ir kepkite, kol paruduos. Įpilkite smulkintus pomidorus, pomidorų pastą, vandenį, druską ir pipirus. Sumažinkite ugnį ir troškinkite 15 minučių.
  3. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kepimo indą ištepkite aliejumi. Ant dugno dėkite 2 kopūsto lapus. Ant viršaus paskleiskite dalį mėsos padažo, pabarstykite sūriu ir petražolėmis. Kartokite sluoksnius, kol baigsis ingredientai. Viršutinį sluoksnį pabarstykite sūriu.
  4. Kepkite lazaniją 30 minučių, kol sūris ištirps ir paruduos.

Patarimai:

  • Vietoj maltos mėsos galite naudoti faršą.
  • Į mėsos padažą galite dėti įvairių daržovių, pavyzdžiui, morkų, salierų, paprikų.
  • Jei norite, galite naudoti grietinėlės padažą vietoj pomidorų padažo.
  • Lazaniją galite kepti ir lėtoje viryklėje.