Mochi

Receptai

Mochi: Japonų ryžių pyragėliai, gaminami iš specialios ryžių rūšies. Receptas nėra sudėtingas, tačiau lietuvių kalba internete jo rasti beveik neįmanoma.

Ingredientai:

  • 200 g mochigome ryžių
  • 200 ml vandens
  • 2 šaukštai cukraus
  • Kukurūzų krakmolas

Paruošimas:

  1. Ryžius nuplaukite ir pamirkykite vandenyje per naktį.
  2. Kitą dieną ryžius nupilkite ir sudėkite į garų puodą.
  3. Virkite ryžius garuose apie 15 minučių, kol suminkštės.
  4. Išvirtus ryžius sutrinkite mediniu šaukštu arba virtuvės kombainu.
  5. Į ryžių masę suberkite cukrų ir maišykite, kol jis ištirps.
  6. Masę supilkite į kepimo indą, išklotą maistine plėvele.
  7. Kepimo indą uždenkite ir palikite šaldytuve per naktį.
  8. Kitą dieną ryžių masę supjaustykite kvadratėliais arba rombais.
  9. Kiekvieną gabalėlį apvoliokite kukurūzų krakmole.