Churros:
Ispaniški kepti tešlos gabalėliai, paprastai valgomi su šokolado padažu. Receptas nėra sudėtingas, tačiau lietuvių kalba internete jo rasti galima tik keliuose tinklalapiuose.
Ingredientai:
- 250 ml vandens
- 1/2 šaukštelio druskos
- 1 šaukštas cukraus
- 125 g miltų
- 2 kiaušiniai
- Aliejus kepimui
- Cinamonas
- Cukraus pudra
- Šokolado padažas
Paruošimas:
- Puode užvirkite vandenį su druska ir cukrumi.
- Nuimkite nuo ugnies ir suberkite miltus.
- Maišykite, kol tešla sulips į rutulį.
- Leiskite tešlai šiek tiek atvėsti ir įmuškite kiaušinius.
- Tešlą supilkite į konditerinį maišelį su žvaigždute.
- Įkaitinkite aliejų keptuvėje.
- Išspauskite tešlos gabalėlius į keptuvę ir kepkite, kol gražiai apskrus.
- Keptus churros apvoliokite cinamone ir cukraus pudroje.
- Patiekite su šokolado padažu.