Churros:

Receptai

Ispaniški kepti tešlos gabalėliai, paprastai valgomi su šokolado padažu. Receptas nėra sudėtingas, tačiau lietuvių kalba internete jo rasti galima tik keliuose tinklalapiuose.

Ingredientai:

  • 250 ml vandens
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštas cukraus
  • 125 g miltų
  • 2 kiaušiniai
  • Aliejus kepimui
  • Cinamonas
  • Cukraus pudra
  • Šokolado padažas

Paruošimas:

  1. Puode užvirkite vandenį su druska ir cukrumi.
  2. Nuimkite nuo ugnies ir suberkite miltus.
  3. Maišykite, kol tešla sulips į rutulį.
  4. Leiskite tešlai šiek tiek atvėsti ir įmuškite kiaušinius.
  5. Tešlą supilkite į konditerinį maišelį su žvaigždute.
  6. Įkaitinkite aliejų keptuvėje.
  7. Išspauskite tešlos gabalėlius į keptuvę ir kepkite, kol gražiai apskrus.
  8. Keptus churros apvoliokite cinamone ir cukraus pudroje.
  9. Patiekite su šokolado padažu.