Tinginys su aguonomis ir šokoladu:

Receptai

Ingredientai:

  • 200 g sausainių
  • 200 g sviesto
  • 1 indelis (380 g) kondensuoto pieno
  • 5 šaukštai aguonų
  • 100 g juodojo šokolado

Paruošimas:

  1. Sausainius sutrupinkite į smulkius trupinius.
  2. Sviestą ištirpinkite garų vonelėje.
  3. Sumaišykite sviestą, kondensuotą pieną ir aguonas.
  4. Į sausainių trupinius suberkite paruoštą masę ir gerai išmaišykite.
  5. Pusę tešlos masės sudėkite į maistinę plėvele išklotą formą.
  6. Ant tešlos sutarkuokite pusę šokolado.
  7. Sudėkite likusią tešlos masę ir ant viršaus sutarkuokite likusį šokoladą.
  8. Tinginį gerai suspauskite ir palikite šaldytuve sustingti per naktį.

Patarimai:

  • Vietoj juodojo šokolado galite naudoti baltąjį arba pienišką šokoladą.
  • Į tešlą galite įdėti ir kitų priedų, pavyzdžiui, riešutų ar džiovintų vaisių.
  • Tinginį galite supjaustyti kvadratėliais arba rombais.

Skanaus!