Žemaičių blynai su varške ir grietine
Ingredientai:
- 1 kg bulvių
 - 2 kiaušiniai
 - 200 g varškės
 - 1 svogūnas
 - 2 šaukštai miltų
 - Druska
 - Pipirai
 - Aliejus kepimui
 - Grietinė
 
Paruošimas:
- Bulves nuskuskite ir sutarkuokite.
 - Svogūną sutarkuokite ir sumaišykite su bulvėmis.
 - Įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišykite.
 - Varškę sumaišykite su druska ir pipirais.
 - Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
 - Iš tešlos formuokite paplotėlius, į vidurį dėkite varškės įdaro ir užspauskite kraštus.
 - Kepkite blynus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
 - Patiekite su grietine.
 
Patarimai:
- Į tešlą galite įdėti tarkuoto sūrio, krapų ar kitų prieskonių.
 - Varškės įdarą galite pagardinti cukrumi, vanile ar cinamonu.
 - Blynus galite kepti ir orkaitėje.