Žemaičių blynai su varške ir grietine
Ingredientai:
- 1 kg bulvių
- 2 kiaušiniai
- 200 g varškės
- 1 svogūnas
- 2 šaukštai miltų
- Druska
- Pipirai
- Aliejus kepimui
- Grietinė
Paruošimas:
- Bulves nuskuskite ir sutarkuokite.
- Svogūną sutarkuokite ir sumaišykite su bulvėmis.
- Įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišykite.
- Varškę sumaišykite su druska ir pipirais.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
- Iš tešlos formuokite paplotėlius, į vidurį dėkite varškės įdaro ir užspauskite kraštus.
- Kepkite blynus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
- Patiekite su grietine.
Patarimai:
- Į tešlą galite įdėti tarkuoto sūrio, krapų ar kitų prieskonių.
- Varškės įdarą galite pagardinti cukrumi, vanile ar cinamonu.
- Blynus galite kepti ir orkaitėje.